Asociaţia Generală a Frigotehniştilor din Romania 22-02-2020 23:59:16
Cuprins
Contact
Asociaţia Generală a Frigotehniştilor
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021407, Bucureşti
Tel.: 021-252.39.64
Mobil: 0787766831 Urgenţe
E-mail: office@agfro.ro
DISPECERAT
INSTRUIRE - CALIFICARE - CERTIFICARE
Persoane de contact

Mioara VINCERIUC
Mobil: 0744668479
Titina IORDAN
Mobil: 0723066933


ReCriVent - Galati - Iunie 2010! • Stimati colegi participanti la ReCriVent/Galati/Iunie 2010,

  In conformitate cu prevederile Reg. (CE)842/2006 si ale subsidiarelor sale relevante pentru Tehnica Frigului si A/C, cu incepere de la 04.07.2009 lucrul la instalatiile frigorifice (IF) ce folosesc agentii frigorifici admisi din Grupa A1 si care contribuie la accentuarea efectului de sera, este permis persoanelor juridice operatoare certificate (pentru executie, detinere si comercializare), precum si personalului certificat al acestora.

  Actionand preventiv, ca Organism de Certificare Provizorie notificat de catre Ministerul Mediului la Bruxelles in Decembrie 2008, Asociatia Generala a Frigotehnistilor din Romania (AGFR) a elaborat Regulamentul de Certificare (RC) propriu (Nr. Inreg. OSIM 300145/02.04.2010) postat sub forma unui extras pe site-ul www.agfro.ro, unde cei interesati pot gasi informatiile necesare desfasurarii certificarii, Regulament a carui aplicare are la baza certificarea de catre SRAC a calitatii managementului activitatii noastre de certificare.

  In forma sa finala, RC-AGFR contribuie la normalizarea si reglemetarea pietei din industria frigului, prin combaterea concurentei inegale, respectiv descurajarea celei facile, precum si a evaziunii fiscale si sociale. AGFR sprijina astfel industria frigului. Recomandam, prin urmare, tuturor celor activi in domeniul acestei industrii, sa consulte site-ul mentionat si sa ni se adreseze in vederea derularii procesului de certificare, care devine obligatoriu, inclusiv prin aplicarea unor amenzi contraventionale deloc neglijabile.

  Este de precizat ca AGFR se bucura de sprijin si recunoastere nu doar la nivelul Ministerului Mediului, care este Autoritatea Competenta din Romania pentru aplicarea Regulamentelor de referinta, ci si la cel al Organismului european de profil, precum si din partea structurilor europene descentralizate din domeniu.

  Totusi nu trebuie scapat din vedere ca materia de predat, de insusit, de evaluat in prezent documentar in cadrul certificarii provizorii, iar apoi de aplicat in teren, reprezinta doar o parte din ceea ce inseamna cunostintele integrale privind constructia si montajul instalatiilor frigorifice. Prin urmare, rolul AGFR va fi in continuare inclusiv de a explica forurilor competente, ca nu se justifica crearea de noi meserii doar pentru acoperirea activitatilor limitate si acoperite de regulamentele de referinta, aceste activitati fiind cuprinse intr-un domeniu mult mai vast, in cel al meseriei care noi, AGFR, consideram ca se cere intitulata:

  "Mecatronist(a) pentru constructia si montajul instalatiilor frigorifice functionand cu agenti frigorifici din Grupa A1"

  si care se impune a fi inclusa in nomenclatorul de meserii din Romania, iar apoi promovata si dezvoltata.

  Ne propunem ca pe langa dezvoltarea si ramificarea pe sundiviziuni distincte a domeniului frigului (frig industrial, frig comercial, aer conditionat si pompe de caldura si criogenie) la nivelul Consiliului Stiintific, prin crearea in cadrul sau a unor Comitete Tehnice de specialitate, sa elaboram suportul didactic de know-how pentru formarea profesionala in meseria sus-numita, luand ca model programa de invatamant din domeniu a unui stat european bine organizat si dezvoltat in materie.

  Odata programa obtinuta, vom apela la specialisti din frig si aer conditionat sa ni se alature in cadrul Consiliului Stiintific si al reprezentantelor teritoriale ale AGFR in scopul organizarii si demararii activitatii de formare profesionala pentru meseria de mecatronist(a) IF.

  Cu toata consideratia,
  Ing. Kopandi C-tin/Secretar General AGFR

  Index | Despre noi | Noutăţi | Clearing House | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Download | Organigramă | Membri AGFR | Contact

  © 2009 Asociaţia Generală a Frigotehniştilor